top of page

Muutostyöhakemus

Osakkaan asunnossa tai muussa osakehuoneistossa tekemistä tai teettämistä kunnossapitotöistä ja muutostöistä on 1.7.2010 alkaen tehtävä kirjallinen hakemus taloyhtiön edustajalle.

 

Hakemus täytyy tehdä kaikista sellaisista töistä, jotka voivat vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkaan hallinnassa oleviin tiloihin ja rakenteisiin. Käytännössä siis hakemus on tehtävä kaikista kunnossapito-/muutostöistä, joissa tehdään enemmän kuin maalataan tai tapetoidaan.

 

Eräät muutostyöt vaativat lisäksi viranomaislupakäsittelyä. Tällaisia ovat mm. märkätilojen tai keittiön laajennus tai siirto, saunan rakentaminen huoneistoon, reiät ja aukot kantaviin rakenteisiin.

 

Muista, että muutostyöhakemuksen käsittely voi kestää useamman viikon. Täytä muutostyöhakemus siis hyvissä ajoin ennen suunniteltua remontin aloitusajankohtaa.

 

Osakas vastaa yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle hakemuksen käsittelystä aiheutuvista tarpeellisista ja kohtuullisista kustannuksista.

 

Täyttämällä ja lähettämällä allaolevan ilmoituksen/hakemuksen sähköisesti säästät käsittelykustannuksissa. Lisäksi käsittelykustannuksia pienentää se, että hakemuksen täyttää huolellisesti kaikki yksityiskohdat huomioiden.

 

Osakas vastaa kunnossapitotyön tai muutostyön valvontakuluista.

Valvoja on hyväksytettävä taloyhtiön edustajilla ja hänellä on oltava kyseisen alan koulutus sekä riittävä kokemus ja ammattitaito.

Osakas sitoutuu huolehtimaan, että kunnossapitotöiden tai muutostöiden suorituksessa noudatetaan hyvää rakennustapaa ja taloyhtiön tai toisen osakkeenomistajan edellyttämiä ehtoja. LVIS-työt hakija sitoutuu teettämään alan ammattilaisella. Kunnossapitotyöstä tai muutostyöstä on sen valmistuttua toimitettava valvojan raportti isännöitsijälle arkistoitavaksi.

 

Kirjallinen hyväksymislomake on allekirjoitettava isännöitsijätoimistossa osakkaan tai hänen valtuuttamansa toimesta. Muista että, töitä ei saa aloittaa ennen kuin kumpikin osapuoli (osakas ja isännöitsijä) on allekirjoittanut hyväksymiskirjeen.

Muutostyöhakemus

Osakkaan asunnossa tai muussa osakehuoneistossa tekemistä tai teettämistä kunnossapitotöistä ja muutostöistä on 1.7.2010 alkaen tehtävä kirjallinen hakemus taloyhtiön edustajalle. Hakemus täytyy tehdä kaikista sellaisista töistä, jotka voivat vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkaan hallinnassa oleviin tiloihin ja rakenteisiin. Käytännössä siis hakemus on tehtävä kaikista kunnossapito-/muutostöistä, joissa tehdään enemmän kuin maalataan tai tapetoidaan. Eräät muutostyöt vaativat lisäksi viranomaislupakäsittelyä. Tällaisia ovat mm. märkätilojen tai keittiön laajennus tai siirto, saunan rakentaminen huoneistoon, reiät ja aukot kantaviin rakenteisiin. Muista, että muutostyöhakemuksen käsittely voi kestää useamman viikon. Täytä muutostyöhakemus siis hyvissä ajoin ennen suunniteltua remontin aloitusajankohtaa Osakas vastaa yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle hakemuksen käsittelystä aiheutuvista tarpeellisista ja kohtuullisista kustannuksista. Täyttämällä ja lähettämällä allaolevan ilmoituksen/hakemuksen sähköisesti säästät käsittelykustannuksissa. Lisäksi käsittelykustannuksia pienentää se, että hakemuksen täyttää huolellisesti kaikki yksityiskohdat huomioiden. Osakas vastaa kunnossapitotyön tai muutostyön valvontakuluista. Valvoja on hyväksytettävä taloyhtiön edustajilla ja hänellä on oltava kyseisen alan koulutus sekä riittävä kokemus ja ammattitaito. Osakas sitoutuu huolehtimaan, että kunnossapitotöiden tai muutostöiden suorituksessa noudatetaan hyvää rakennustapaa ja taloyhtiön tai toisen osakkeenomistajan edellyttämiä ehtoja. LVIS-työt hakija sitoutuu teettämään alan ammattilaisella. Kunnossapitotyöstä tai muutostyöstä on sen valmistuttua toimitettava valvojan raportti isännöitsijälle arkistoitavaksi. Kirjallinen hyväksymislomake on allekirjoitettava isännöitsijätoimistossa osakkaan tai hänen valtuuttamansa toimesta. Muista että, töitä ei saa aloittaa ennen kuin kumpikin osapuoli (osakas ja isännöitsijä) on allekirjoittanut hyväksymiskirjeen.

Lataa Pdf tästä

bottom of page